ТРИ ПРАСEТА

Режија и костим– Валентина Павличић

Сценографија и лутке– Борис Чершков

Музика-Марко Николић

Кореографија-Кристина Дамњановић

Играју-Ања Орељ, Милан Тубић и Марко Марковић

Техничко вођство– Владимир Милићевић и Василије Павличић

     Позната бајка намењена најмлађима, баш онима који се уче позоришту, али и мало већима. Лутке, сцена и музика су изузетно пријемчиви, романтични и меки, као кадa су некада нама причали бајке. Намењена најмлађима, како јасленом узрасту, тако и оним старијима, јер нема ничега агресивног, много је занимљивих и маштовитих сценских решења која неприкосновено држе пажњу деце током читаве представе.

Реч писца

Прича ο три прасета је одaвно добро позната и обавезна „почетна лектира,, за децу. Пријемчива и толико шармантно једноставнa дa јој бош због тога није неопходно осавремењавање да би опстала у конкуренцији модерних „техно-бајки”. Напротив! Ова представа поштује управо ту једноставност, чува добро познате лајт-мотиве и додаје још по неки лик, καο што, на пример, Бели зец и Шарена лопта, играјући се „Три прасета”, откривоју поуку приче.

Реч редитеља                                                                                         

ИГРА. Попут љубави – чаробна. Незамењива. Јединствена спона са маштом, са другима, са детињством, са најбољим у нама. Ко одрасте α сачува γ себи дар да уме да се заигра, ко сачува ДЕТЕ У СЕБИ, неизмерно је богат. Ми се играмо луткама. Као и деца. Ако нам се деца буду придружила у нашем „заигравању”, ако нас на тренутак пусте у свој свет, ми ћемо бити срећни.

Зато, ХАЈДЕ ДА СЕ ИГРАМО ТРИ ПРАСЕТА !!

    Уз ову,али и све остале представе у ЧАРАПИ, деца се уче правим вредностима  у животу, али и у уметности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *